Register    Login    Forum    Search    FAQ

Board index » Everything




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post Posted: July 16th, 2017, 2:33 am 
 

Joined: July 16th, 2017, 2:16 am
Posts: 1
I have been having trouble debugging chili framework 2016. I see that others have this problem and I read them to see if I could get help as well. I tried everything and nothing. I let the program through my anti-virus program. I have uninstalled visual studio and reinstalled it numerous times. But the issue only happens when I change any of the code in the engine (to follow in the tutorials) and when I do I build the solution and it says "Access to the path 'c:\users\myname\documents\visual studio 2017\projects\chili framework 2016\release\engine.exe' is denied." and it has one more error that reads "Error LNK1104 cannot open file 'C:\Users\myname\Documents\Visual Studio 2017\Projects\Chili Framework 2016\Release\engine.exe'" Honestly I'm really excited to start making games because I've been wanting to since I was a little kid. I included a picture of my screen if that helps.

EDIT by albinopapa: since you went through the trouble of removing your name from the pic and the warning I figured it was an oversight that your name was listed in the error.


Attachments:
ewe.PNG [114.84 KiB]
Not downloaded yet
Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: July 16th, 2017, 5:44 am 
 

Joined: February 28th, 2013, 3:23 am
Posts: 2827
Location: Oklahoma, United States
Hmm, the ant-virus thing is where I would have put my money.

Each time you build/rebuild the executable the details of the file changes, so it could be possible the AV program sees it as a different threat.

_________________
If you think paging some data from disk into RAM is slow, try paging it into a simian cerebrum over a pair of optical nerves. - gameprogrammingpatterns.com


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: July 16th, 2017, 2:06 pm 
User avatar

Joined: February 14th, 2017, 7:32 pm
Posts: 170
Have you tried retargeting it? (Right click on sln in VS and click retarget solution)


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: July 16th, 2017, 4:07 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: December 31st, 2011, 4:53 pm
Posts: 3468
Location: Japan
You might want to try adding engine.exe to the whitelist of your antivirus. I have heard of others having the same issue.

The annoying thing is, usually the antivirus problem happen with the sound module. It makes me angry that there are false positives with just the vanilla framework :(

_________________
Chili


Top 
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

Board index » Everything


 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron